Burçlar

Gökyüzünde  yer alan 12 Takım yıldızının her birine  burç denir. Astronomi dalının incelediği takım yıldızlarıyla Batı astrolojisinin hiçbir alakası yoktur. Batı astrolojisi mevsimleri esas alır.  Astroloji göksel olan cisimlerin insanla arasındaki ilişkiyi inceler, gök bilim ilmi ise gökyüzünde bulunan takım yıldızlarını, yıldızları, göksel olan bütün cisimlerin inceleyen bilim dalıdır.

?????????????????????????

Dünyamızdan bakıldığı gün çevremizde milyonlarca yıldızın olduğu görülür. Bu yıldızların yaptığı çeşitli kümelenmelere birlik yıldızlar veya Astroloji´deki genel ifadeyle ‘Burçlar’ ismi verilir. Uzayda bir birçok burç veya birlik yıldız vardır ancak bizi Astrolojik açıdan bunların yalnızca on iki tanesi ilgilendirir. Bu on iki burca ‘Zodyak kuşağı’ ismi verilir. Bilindiği üzere dünyamız uzayda sürekli hareket halindedir ve Güneşin etrafında döner. Dünyanın bu dönüşünden dolayı, dünyadan bakıldığı gün, Güneş uzayda ilerliyormuş gibi görünür.

5552

Güneş´in 3 çeşitli hareketi vardır. Birincisi, Dünyanın kendisinin ekseni etrafında dönmesinden ortaya gelir. Bu dönüş gece ve gündüzü ortaya getirir. Dünyanın kendisinin eksenindeki dönüşü sebebinden Güneş her yirmi dört saatte bir çevremizde bir tur atar. Güneş´in 2. hareketi, Dünyanın, Güneş´in çevresindeki dönüşünden kaynaklanır. Dünyanın bu hareketi de seneleri ortaya getirir. Bu hareketten dolayı Güneş, uzayda, tahmini olarak gün içerisinde bir derece ilerler. Bir ev 360 dereceden ortaya gelir. Dünyanın Güneş çevresindeki dönüşünden dolayı Güneş birinci gün sıfır derecede görünüyorsa, ikinci gün birinci derecede, üçüncü gün ikinci derecede görünür ve bu şekilde bir yıl içerisinde 360 dereceyi tamamlar. Güneş´in bu hareketi sırasında içinden geçtiği veya geçermiş gibi göründüğü birlik yıldızların veya burçların sayısı on ikidir. Çevremizdeki bu on iki burca Zodyak denildiği yukarıda belirtilmişti. Zodyak´taki on iki burç ise Astroloji´yi ortaya getiren Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Arslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçlarıdır. Bir insanın doğumu sırasında Güneş hangi burçta ise, insanın o burçtan olduğu onay edilir. Güneşin üçüncü hareketiyse, Dünyanın, eksenindeki mevsimleri ortaya getiren harekettir.

Yorum bırakın